fbpx

Teak Tuintafel

Teak Tuintafel

Een teak tuintafel is er een voor de avonturiers en niet alleen qua leven maar ook om te eten. Teak staat gelijk met verkennen, dat komt omdat deze houtsoort exotisch is en vroeger al werd gebruikt door de zeelieden. Het verbindt met de voorouders en hun verlangen om dingen te ontdekken.

 

Vroeger werd de schoonheid van teak hout ook al herkend en het hout werd meegenomen om mooie meubels van te maken zoals tegenwoordig de teak tuintafel. Ook werden de voordelen van teak gezien. Het hout bleek enorm goed tegen de regen te kunnen. In tegenstelling tot ander hout begon het niet op te zetten en te vervormen wanneer het nat werd en stootte het ook water af.

 

Vandaar dat men toen ook op het idee kwam om teak te gaan gebruiken voor delen van het schip,zoals het dek. Ze wisten nu dat wat voor golven er ook overheen zouden klotsen,dit hout ertegen zou kunnen. Het bleek toen dat teak voor bijna alle onderdelen van het schip gebruikt kon worden. Dat scheelde op den duur een hoop vervangwerk aan het schip. Daarnaast begonnen ze dus ook met het maken van allerlei meubels van teak hout. Vooral omdat deze zo goed bestand waren tegen alle weertypen.

 

Maar de voordelen van een teak tuintafel zijn natuurlijk niet meer alleen bedoeld voor schepen tegenwoordig maar ook voor uw eigen gebruik in uw tuin. Bedenkt u zich maar eens hoe vaak er niet wordt geknoeid tijdens het eten en hoe vaak er geen glas limonade of iets dergelijks over de tafel valt. Dat zou op een andere soort tafel voor paniek kunnen zorgen omdat het vlekken en schade kan veroorzaken aan de tafel. Maar met een teak tuintafel, zoals tuintafel teak Bali, kunt u al snel weer zorgeloos van uw maaltijd verder genieten. U zorgt er gewoon voor dat de vloeistof niet verder uitloopt, dept het even weg en de tafel zal het in ieder geval niet absorberen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken en u kunt rustig verder eten aan uw teak tuintafel.

 

Dat is ook de reden waarom mensen veel kiezen voor een teak tuintafel. Al dat morsen, druppelen enzovoorts veroorzaakt geen stress meer wanneer u bij ons een mooie tuintafel van teak koopt. Daarbij is teak ook nog eens oersterk. Dus wanneer u bijvoorbeeld de tuintafel teak Bali aanschaft, zult u daar ook nog heel erg lang plezier van hebben! U maakt zeker weten de beste beslissing wanneer u kiest voor een teak tuintafel.

 

Het enige onderhoud wat een teak tuintafel eigenlijk vereist is het afnemen van vuil van de tafel met een vochtige doek. U kunt het hout ook voor zichzelf laten zorgen. Teak zal dan met de tijd een andere, wat grijzige kleur aannemen, maar het zal niet verweren. Als u het hout toch wilt behouden zoals het nu is,dan kunt u na verloop van tijd de teak tuintafel in de olie zetten. Dit voorkomt zeker weten dat er geen barsten in het hout komen en dat het hout niet zal uitdrogen. Zo gaat de teak tuintafel gegarandeerd vele jaren mee.

 

Share this post