fbpx

Houten Tuinbank Teak

Houten Tuinbank Teak

Houten Tuinbanken van Tuinbank teak.nl

Een tuinbank van teak is de meest ideale keuze om buiten van te genieten. U kunt hem middenin de tuin zetten of aan de zijkant, het biedt sowieso de perfecte plek om te ontspannen. Wij bieden een uitgebreide keuze op het gebied van houten tuinbanken van teak hout. Teak is een ideale houtsoort voor buitengebruik, omdat het natuurlijk hardhout is wat enorm duurzaam is. Het is bestand tegen elk weertype, zoals sneeuw, regen, hagel en zon. Dat maakt een tuinbank van teak zo perfect voor buiten.

Teak komt van oorsprong uit Zuidoost-Azie. De grotere plantages staan in Indonesie. De teak industrie is van groot belang in Indonesie, het spelt een grote rol in de economie van het land. Daarom wordt er enorm voorzichtig omgegaan met de teakbomen. Wanneer er eentje bijvoorbeeld omvalt wordt er altijd weer een nieuwe voor terug geplaatst.

Teak staat heel stijlvol in een mooie tuin. En houten tuinbank geeft een welkom gevoel en nodigt mensen uit om erop plaats te nemen. Deze sfeer ziet u al heel goed terug in onze tuinbank teak. U kunt de bank natuurlijk zelf nog wat verfraaien door er bijvoorbeeld mooie kussens in te leggen. Een houten tuinbank staat niet alleen mooi maar is ook een geweldige plek om te ontspannen in uw achtertuin.

Teak heeft van nature een heel hoog olie gehalte. Dat houdt in dat vlekken niet snel in het hout zullen trekken en dat vlekken gemakkelijk te verwijderen zijn. Na enige tijd krijgt teak vanzelf een grijzige kleur. Dit vinden veel mensen de charme van teak hout. Wanneer u liever de natuurlijke kleur houdt kunt u de teakhouten tuinbank eens per jaar in de olie zetten. Op die manier houdt de bank de mooie bruine kleur die het had bij aankoop. Die mooie kleur ziet u ook terug in onze tuinbank teak.

Wanneer u een teakhouten tuinbank aanschaft is het toch wel verstandig om deze in de winter binnen neer te zetten. Teak is natuurlijk een zeer bestendig materiaal, maar zal ook wat gaan splitsen tijdens koude en droge perioden. U wilt natuurlijk het maximale plezier hebben van uw tuinbank. Als er toch kleine barstjes in de tuinbank komen moet u zich beseffen dat dit een natuurlijk proces is wanneer hout krimpt bij verschillende luchtvochtigheid. Dat is ook weer de charme van een natuurlijk product zoals teak hout.

Teak is een zeer resistant hardhout. Zeker voor buitenmeubelen ook vanwege zijn oorsprong uit tropische landen. Het gaat in vergelijking met andere houtsoorten veel langer mee bij gebruik buitenshuis. Het brengt zeer weinig onderhoud met zich mee en is gemakkelijk schoon te houden. Wanneer u een houten tuinbank koopt en de kwaliteit hiervan ervaart zult u merken dat u het beste hardhout voor uw gebruik in de tuin hebt uitgekozen. En u zult ook lang plezier hebben van uw teak houten tuinbank.

Daar staan wij ook garant voor wanneer u bijvoorbeeld de tuinbank teak bij ons aanschaft. De banken zijn allemaal van zeer goede kwaliteit en te koop tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Share this post


Wat onze klanten zeggen
54 beoordelingen