fbpx

Tuintafel Teak

Tuintafel Teak

Teakhout staat al eeuwen bekend als een zeer weerbestendig hardhout wat voor vakmensen erg makkelijk is om mee te werken en bovenal ziet het er ook nog eens prachtig uit. Teakhout heeft een bepaalde zijdezachte gouden glans en doordat het oliegehalte zeer hoog is is het hout ook nog bestand tegen aantasting door vocht maar ook insecten.

Er bestaan houten meubels van teak, zoals een tuintafel teak, die meer dan 100 jaar oud zijn en nog steeds gebruikt worden. Teak is ook al heel lang een geprezen houtsoort in de scheepsbouw vanwege zijn duurzaamheid en omdat het zo sterk is.

tuintafel-teak-bali

Teakhout groeit van nature in de tropische regenwouden van India, Maleisië, Indonesië en Thailand en het wordt geëxporteerd naar de Verenigde Staten en Europa. Daarom kan het wat duurder zijn dan ander hout maar het is het geld dubbel en dwars waard. Het idee van het maken van tuinmeubelen is geboren in het begin van de 19e eeuw in Engeland.

Dat kwam omdat men er toen achterkwam welke geweldige kwaliteiten teak hout heeft. Toen is dus ook de eerste tuintafel teak gemaakt. Tegenwoordig wordt teak ook vooral gebruikt voor buitenmeubelen, maar ook voor eetkamersets, kantoormeubilair en andere dingen.

vouwbank-inklapbaar

Een tuintafel teak zal er na jaren buiten in de zon, vrieskou en regen alleen maar beter uit gaan zien. Door alle weersomstandigheden krijgt het hout een zachte grijze kleur, maar het blijft net zo sterk als ooit. Wanneer u wel graag de oorspronkelijke kleur weer terug wilt, kan de tuintafel teak worden ingesmeerd met speciale teak olie.

Dat moet u dan jaarlijks doen. Op die manier zal u jaren en jaren geen nieuwe meubels aan hoeven te schaffen, want deze gaan heel lang mee. Sommige meubeles van teak worden zelfs doorgegeven als erfstukken.

klaptafel

Er zijn honderden verschillende tafels van teak te koop. U moet goed kijken welke stijl het beste past bij uw tuin, maar natuurlijk ook bij uzelf. Ook moet u goed rekening houden met het aantal mensen dat aan de tafel zal gaan plaatsnemen en welke meubels u om te tuintafel teak heen gaat zetten. Kiest u voor stoelen of voor bankjes of voor beiden gecombineerd. Dat zijn allemaal dingen waar u rekening mee moet houden met de aanschaf van uw tuintafel teak.

Met een tuintafel teak haalt u dus een bijzonder meubelstuk in uw tuin. De tafel zal veel sfeer en warmte toevoegen aan uw tuin. Ook het natuurlijke van de tuin blijft behouden omdat deze houtsoort dat ook uitstraalt. De tuintafel teak is oersterk en vereist zeer weinig onderhoud, dus u heeft er ook niet veel werk aan. Al met al een bijzonder geschikt meubelstuk waar u tientallen jaren veel plezier aan zult gaan beleven.

Het enige wat u hoeft te doen is er regelmatig een natte doek overheen te halen. U zou de tafel nog wat meer kunnen beschermen door er bijvoorbeeld een leuk plastic tafelkleed overheen te leggen, Zo beschermt u de tafel en geeft u ook nog eens extra kleur aan uw tuinset en uw tuintafel teak toe.

Assortiment Teakhouten tafels

Onderstaand een overzicht van de vier Teakhouten tafels die Tuinbank Teak op dit moment in het assortiment heeft.

Tuintafel Evoy

Vanaf prijs – €389,00
tuintafel teak evoy


Tuintafel Teak Bali

Vanaf prijs – €259,00
tuintafel teak bali


Vouwtafel Teak

Vanaf prijs – €159,00
klaptafel


Vouwtafel Teak

Vanaf prijs – €95,00
ipp


Bekijk alle teakhouten tuinstoelen hier.

Share this post


Wat onze klanten zeggen
54 beoordelingen