fbpx

Indonesian Legal Wood

Indonesian Legal Wood

Indonesian Legal Wood

 

logo-indonesian-legal-wood-big

Alle onze houtproducten die vanuit Indonesië worden geïmporteerd zijn voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat, waarmee wordt voldaan aan de laatste EUTR regels die sinds maart 2013 van kracht zijn.

Deze geheel nieuwe wetgeving vervangt het Indonesische BRIK-system in een reactie op steeds strengere anti-illegale hout wetgeving in de belangrijke markten, waaronder de aanstaande EU-hout verordening. Voor de naleving van dit SVLK/V-Legal certificaat worden alle containers vóór verscheping nauwgezet gecontroleerd door de overheidsinstantie Sucofindo, op de legale herkomst van de houtproducten.

Europese verordening die het gebruik van illegaal gekapt hout tegengaat

 

De European Union Timber Regulation (EUTR) is een wet die het gebruik van illegaal gekapt hout tegen gaat. Vanaf 1 maart 2013 is iedereen die hout op de Europese markt brengt verplicht om aan te tonen uit welke (legale) bron het hout afkomstig is en dat het is gekapt volgens de regels van het land van herkomst.

EUTR staat voor European Timber Regulation. De Europese houtverordening Nr. 995/2010 is vanaf 3 maart 2013 van kracht en na te lezen via Timber Regulation. Doel van de EUTR is het tegengaan van de handel in illegaal hout. Met het ingaan van de Europese houtverordening is het verboden om illegaal gewonnen hout of houtproducten op de markt te brengen in de Europese Unie. Wanneer hout voor het eerste op de Europese markt wordt gebracht, dient een stelsel van zorgvuldigheidseisen (due diligence systeem) te worden toegepast. Daarvoor dient documentatie te worden verzameld die de legaliteit van het hout of houtproduct aantoont.

Share this post


Wat onze klanten zeggen
54 beoordelingen